English_flag

IP: geocraft.nl

Nederland in Minecraft

Op de GeoCraft server staat heel Nederland in Minecraft. De wereld is ingeladen door de computer en is daarom nog grijs, we vragen aan de spelers om de gebouwen, wegen en bomen mooi op te bouwen zodat het grijze Nederland verandert in een kleurrijk en realistisch Nederland. Help ook mee, bouw bijvoorbeeld jou huis, school of supermarkt na!

 

Bouw mee! IP: geocraft.nl

GeoCraft wint Europese prijs!

GeoFort wint de prestigieuze Europa Nostra-prijs voor cultureel erfgoed op onderwijsgebied voor het project GeoCraftNL.

geofort logo staand kleur witte tekst zonder grensverleggend

GeoFort

De GeoCraft server is gemaakt door het Science Center GeoFort. Samen met Geodan, de VU en Rijkswaterstaat is de wereld ingeladen in de computer. Je kan de weg vinden in deze enorme wereld van maar liefst 1.000 miljard Minecraft-Blokjes door slimme commando’s en coördinaten.

De Community

De spelers die GeoCraft mogelijk maken. Inmiddels telt de GeoCraft Community 400 GeoBurgemeesters en Wethouders, 30 GeoCommissarissen van de Koning en 6 Ministers. Samen maken ze GeoCraft tot wat het is. Iedereen kan solliciteren!

Hoe werkt Minecraft?

Weet je nog niet hoe Minecraft werkt? Op de Minecraft-Starters pagina staat stap voor stap uitgelegd hoe je begint met Minecraft én hoe GeoCraft werkt!

Wedstrijd

Bouw het mooiste gebouw en win de wedstrijd. Elk kwartaal is er een nieuwe wedstrijd waarbij je volgens het thema een mooi gebouw moet bouwen.

Vind elke plek

Door middel van “warps” en “gc” kan je elke plek in Nederland terugvinden in GeoCraft. Met de “warps” kan je steden en dorpen en met “gc” kan je elk adres in Nederland vinden.