Vrije Universiteit van Amsterdam

Minecraft wordt ook serieus genomen in de universitaire wereld! De faculteit der ruimtelijke economie houdt zich bezig met virtuele 3D werelden en daarin past Minecraft natuurlijk perfect. Er werkt op de VU zelfs een Minecraft professor: Prof. Dr. Henk Scholten. Hij gebruikt 3D games in zijn onderzoeken. De VU introduceert GeoCraftNL op verschillende scholen. Leerlingen gaan aan de slag om nieuwe gebouwen te ontwerpen. Op IJburg zijn de futuristische ontwerpen van scholieren voor hun eigen wijk zelfs als input gebruikt door architecten.

vu-logo

Kadaster

De X- en Y- coördinaten van de gebouwen, rivieren, wegen en grenzen in GeoCraftNL zijn aangeleverd door het Kadaster.

kadaster-logo

Rijkswaterstaat

De Z-coördinaten van de gebouwen en de ondergrond in GeoCraftNL zijn aangeleverd door Rijkswaterstaat. Dit komt uit het bestand genaamd AHN3 (Algemeen Hoogtebestand Nederland). Dit bestand is open data en is dus door iedereen gratis te gebruiken. www.ahn.nl

Rijkswaterstaat heeft vervolgens de Vrije Universiteit opdracht gegeven om scholieren te betrekken bij de inrichting van hun eigen omgeving met behulp van GeoCraftNL. Zo bouwen leerlingen aan de toekomst van Nederland.

rijkswaterstaat-logo

Cyclomedia

Het bedrijf Cyclomedia maakt overal in Nederland 360 graden foto’s. Deze foto’s zijn intelligent, hetgeen betekent dat je er op kunt klikken en informatie kunt verkrijgen over bijvoorbeeld welke kabels er in de grond liggen. Ook kunnen de foto’s in een 3D wereld worden gebruikt om de huizen er heel realistisch uit te laten zien. Deze techniek gaan we ook in GeoCraftNL inzetten.