GeoCraftNL: Nederland in 1.000 miljard Minecraftblokjes!

Op de GeoCraft server van het Science center GeoFort staat heel Nederland in Minecraft, elke school, bibliotheek, politiebureau, brandweerkazerne en ook jouw huis staan op deze server. Ook de bomen, wegen en rivieren zijn ingeladen. Iedereen kan bouwen aan deze virtuele versie van Nederland, je kan via slimme commando’s jouw huis vinden. Lees hier meer over de commando’s.

 

In het kader van het jaar van de ruimte heeft het Geo-ICT bedrijf Geodan de X, Y en Z-coördinaten van het Kadaster en Rijkswaterstaat omgevormd tot een Minecraft-wereld. Bekijk hier alle partners die geholpen hebben GeoCraft te maken zoals het nu is.

 

Bouwen

In GeoCraft kan je niet zomaar overal bouwen dan zou de wereld waarschijnlijk heel snel worden afgebroken. Om dat te voorkomen zijn er Wethouders, Burgemeesters en Commissarissen van de Koning die ervoor zorgen dat jij kan bouwen op de plek waar jij dat wilt. Je kan Wethouder, Burgemeester of Commissaris van de Koning worden door een sollicitatie te sturen, je kan daar hier meer informatie over vinden. Op deze pagina staat meer informatie over de commando’s en op deze pagina staat meer informatie over hoe je ergens kan bouwen.

 

Big Data

Nederland is 1 op 1 weergegeven in GeoCraft. Dit betekent dat 1 Minecraft-blokje van 1x1x1 meter in het echt ook 1x1x1 meter is. Het oppervlak van Nederland is circa 50.000 km2 dus 50 miljard m2. De ondergrond is gemiddeld 20 blokjes dik (de gemiddelde hoogte in Nederland is circa 8 meter en de basis in GeoCraft is 12 meter). Dan zitten we al op 1.000 miljard Minecraft-blokjes zonder alle gebouwen te hebben meegerekend.

I think the only way I could make something fun and big is if I don't expect it to be. - Markus Persson

Lancering: GeoCraftNL 2.0

October 16, 2015

Lancering: GeoCraftNL 2.0

Na een hoop veranderingen werd op 16 september GeoCraftNL 2.0 gelanceerd. Je kunt warpen naar 2.500 plaatsen en het is geweldig om virtueel door Nederland te kunnen vliegen. Burgemeesters en commissarissen van de koning zijn opgeleid om GeoBurgers te helpen hun weg te vinden in deze

De GeoCraftNL 1.0 crisis

October 7, 2015

De GeoCraftNL 1.0 crisis

Het crisisteam van GeoCraftNL is bijeengekomen! Burgemeester Fantastan van Amsterdam aan het woord: “Ik ben me rot geschrokken van de hoeveelheid ‘griefers’ in de stad Amsterdam. Binnen een week staat er bijna geen gebouw meer overeind en heel veel is onder lava bedolven. Dit kan

Lancering: GeoCraftNL 1.0

October 3, 2015

Lancering: GeoCraftNL 1.0

GeoCraftNL is een groot nieuw Minecraft-project van de educatieve attractie GeoFort, waarbij heel Nederland in Minecraft is geladen. Als je door deze Minecraftversie van Nederland loopt dan zie je bomen, wegen, rivieren en gebouwen. Deze virtuele versie van Nederland heeft het geo-ICT bedrijf Geodan weten

GeoCraft Burgemeester Wedstrijd

September 20, 2015

GeoCraft Burgemeester Wedstrijd

Het doel van deze wedstrijd was om een gebouw uit je gemeente na te bouwen, de winnaars kunnen burgemeester van hun eigen gemeente worden in het project GeoCraft NL.

Wedstrijd: Kasteel bouwen

February 1, 2015

Wedstrijd: Kasteel bouwen

De winnaars van deze wedstrijd waren: D4rkRaid3r en KarlieCool

Wedstrijd: Fort bouwen

December 1, 2014

Wedstrijd: Fort bouwen

De 2 winnaars van de wedstrijd waren: MasterVictiniX en Mattieboy_01.

Wedstrijd: Bruggen bouwen

July 5, 2014

Wedstrijd: Bruggen bouwen

Winnaars van de Minecraft wedstrijd om een brug te bouwen: Karsten (karsten_gamer) en Sybrin (buidman7).

Wedstrijd: Doolhof bouwen

February 16, 2014

Wedstrijd: Doolhof bouwen

GeoCraft Doolhoven wedstrijd 2014: 700 deelnemers, 10 genomineerden en 2 winnaars: Ricky van Gompel uit Almere (publieksprijs) en Joey Herbold uit Dordrecht (juryprijs). Gefeliciteerd met jullie prijs!

Lancering GeoCraft

October 1, 2013

Lancering GeoCraft