Films Wedstrijd

De nieuwe wedstrijd heeft het thema Films!

 

Doe nu mee met de nieuwe wedstrijd van GeoCraft en GeoFort en maak kans op een BOL.COM cadeaubon van €50, het thema is Films! De jury zal kijken naar Uiterlijk, Originaliteit & Herkenbaarheid. Bouw ook mee aan de wedstrijd en maak kans op diverse prijzen!

Deze wedstrijd start op 1 maart en zal duren tot 21 mei, de uitreiking zal worden gedaan op de GeoCraft Discord op 31 mei. Heb je vragen over de wedstrijd(en) vraag het dan aan Ansjovis op discord of de juryleden.

 

Starten op GeoCraft

Deelnemen is heel makkelijk! Aller eerst moet je in Minecraft naar de GeoCraft server (ip: geocraft.nl) en je aanmelden. Weet je niet hoe dat moet? Kijk dan eerst even op deze pagina: Aanmelden op GeoCraft. LET OP: Net als de rest van GeoCraft is de wedstrijd alleen voor de Java Editie van Minecraft.

 

Beginnen met bouwen

Als je in de GeoCraft server bent en je hebt jezelf aangemeld ga je naar de speciale wedstrijd server door /warp wedstrijd in te typen. Als dat is gelukt kan je een plot claimen, dat is een vierkant stuk land helemaal leeg voor jou om op te bouwen. Type /plot auto in de chat, je krijgt dan automatisch een plot en kan je beginnen met bouwen!

Plot claimen

Allereerst moet je natuurlijk naar de Creative server (de plotwereld), dit doe je door /warp wedstrijd in te typen. Om mee te kunnen doen wil je natuurlijk een plot kunnen claimen…, hieronder staat welk commando je daarvoor moet gebruiken. Je kan zelf maar één plot claimen, als je meer plots wilt kan je dit aan een GeoCommissaris van de Koning vragen. Weet je nog niet hoe GeoCraft of Minecraft werkt? Hier staat meer informatie over Minecraft.

Plot claimen: /plot auto

Plots samenvoegen

Één plot is niet zo groot, als je een groter plot wilt moet je dat aan een GeoCommissaris van de Koning vragen, deze geeft jou dan een plot naast die van jou, die plots voegen zich dan samen. Als alle plots om je heen al bezet zijn verplaatst de GeoCommissaris van de Koning jou plot naar een andere plek zodat jij ook een groter plot kan krijgen.

Samenwerken

Je mag samen aan een plot bouwen en dus ook samen winnen, maar de prijs blijft hetzelfde. Dus als je wint moeten de winnaars zelf afspreken hoe ze de prijs delen.

Speler toevoegen: /plot add <speler>

Speler verwijderen: /plot remove <speler>

Overige commando's

Plot home zetten: /plot sethome

Naar plot home: /plot home

Informatie over een plot: /plot info

Spelers die dichtbij je zijn: /plot near

Je plot leeg maken: /plot clear

Klaar?

Als je klaar bent met je plot is het handig dat we weten dat je klaar bent. Je kan je plot markeren als klaar, de Jury weet dan dat jij je plot helemaal af hebt.

Plot markeren als klaar: /plot done

Plot downloaden

Als je iets moois hebt gebouwd wil je het natuurlijk kunnen bewaren. Je kan je plot downloaden door het commando /plot download te gebruiken als je op je eigen plot staat. Nadat je dat gedaan hebt komt er in de chat (alleen voor jou zichtbaar) een link te staan, als je op die link klikt wordt de wereld automatisch gedownload.

Plot downloaden: /plot download

Commands voor Commissarissen van de Koning

Plot van iemand anders verplaatsen: /p move x;z (X en Y zijn de plot coördinaten, die kan je zien met /p info)

 

Plot claimen: /p claim

 

Plot verwijderen: /p delete

 

Iemand eigenaar maken van een plot: /p setowner <speler>

 

Zodra je de plots die je wilt samenvoegen allemaal hebt geclaimd, doe je /p merge all of plot per plot met /p merge