Ouders

Welkom op GeoCraft!

We vinden het bij GeoCraft belangrijk dat kinderen zich in een veilige online spelomgeving bevinden en willen ouders middels deze pagina uitleggen wat kinderen op GeoCraft zoal ondernemen.

Contact

Wat is Minecraft eigenlijk?

In het spel Minecraft struinen kinderen rond in een blokwereld. De hele omgeving bestaat uit vierkante blokken. De speler gaat op zoek naar materialen om mee te bouwen, naar eten om van te leven en zoekt naar diamanten om zich tegen zombies te beschermen. Minecraft heeft verschillende versies, zo is er een versie waarbij je echt moet zoeken naar eten en materialen en is er een versie waarin je alle materialen krijgt en je los kan gaan met bouwen. In GeoCraft gebruiken we die laatste: Creative.

Wat is GeoCraft?

GeoCraft is een initiatief van het Science center GeoFort GeoFort heeft in samenwerking met het Geo-ICT bedrijf Geodan heel Nederland in Minecraft ingeladen doormiddel van data van het Kadaster en Rijkswaterstaat. De computer heeft de wereld niet zo mooi ingeladen, alle huizen zijn gemaakt van één hetzelfde materiaal. Kinderen krijgen de taak de wereld écht te laten lijken op Nederland en de gebouwen te herbouwen met realistische materialen.

Hoe realiseren we een veilige spelomgeving?

We streven ernaar dat alle kinderen op de GeoCraft server een leuke en gezellige sfeer ervaren. Helaas is niet elke speler zo aardig tegenover andere spelers, om toezicht te houden op alle spelers hebben we een ware community ontwikkeld. Inmiddels bestaat die community uit ruim 400 Burgemeesters, 20 Commissarissen van de Koning en 5 Ministers. Spelers kunnen via een simpele sollicitatie Burgemeester en later Commissaris van de Koning worden. Deze speciale spelers hebben meer rechten dan andere, de Commissaris van de Koning heeft de rechten om spelers van de server te verwijderen als die zich misdragen. We zijn ervan overtuigd dat spelers leren van hun fouten en geven ze daarom graag altijd een tweede kans. In het banbeleid staat hoelang iemand wordt verwijderd van de server als die een bepaalde regel heeft overtreden. De ministers zijn de organisatie van GeoCraft, ze werken bij GeoFort of zijn spelers van 20 jaar of ouder. Je kan hier contact met ze opnemen.

Is de privacy van mijn kind veilig?

Voordat kinderen iets kunnen doen op de GeoCraft server moeten ze zich aanmelden, hierbij moeten ze hun voornaam en e-mail invullen. Deze gegevens worden in een versleutelde omgeving bewaard. We gebruiken deze gegevens om een speler te kunnen verifiëren als deze bijvoorbeeld solliciteert of de regels heeft overtreden. Ook sturen we af en toe een mail met nieuws of meldingen, deze sturen we ongeveer eens in het kwartaal, je kan je hiervoor afmelden door in de mail op de knop “uitschrijven” te klikken, je krijgt dan geen mails meer van ons.