01 Wethouder handleiding

In GeoCraft is het gebruikelijk om alle spelers die op de server komen te begroeten. Geogast die voor het eerst op server komen hebben veel vragen over hoe de server nu eigenlijk werkt. Als Wethouder sta jij ze graag te woord. Zo kun je aan een geogast vertellen wat de regels zijn, maar ook hoe het commando /warp werkt en hoe ze met het commando /gc hun eigen huis kunnen vinden. Belangrijk is dat een geogastpas kan gaan bouwen als hij of zij zich heeft aangemeld en dus gepromoveerd is tot burger. Vertel aan een geogast dat hij zich kan aanmelden met het commando /aanmelden.

 

Regio/Claim hulp

Met /rg info kun je aan een burger vertellen of de grond die hij of zij wilt wel of niet al geclaimd is, handige informatie! Je ziet ook de region naam van de claim, die info heb je nodig als je een spelers wilt verwijderen of toevoegen aan een bestaande claim.

 

Soms willen spelers samen op een claim bouwen. Je kunt spelers toevoegen of verwijderen van een plot met het commando wat hieronder staat.

LET OP: Je mag niet zomaar iemand verwijderen of toevoegen op een plot. Dat mag alleen als de originele eigenaar van de claim toestemming geeft.

 

Hieronder zie je hoe het commando gebruikt kan worden:

 • Spelers toevoegen: /rg addmember <regio naam> <naam van speler> [optioneel meerder spelers gescheiden met spatie]
  • Bijvoorbeeld: /rg addmember GeoFortKazarne Rswiec
  • Bijvoorbeeld: /rg addmember GeoFortKazarne Rswiec Laura_Rocks
 • Spelers weghalen: /rg removemember <regio naam> <naam van speler> [optioneel meerder spelers gescheiden met spatie]
  • Bijvoorbeeld: /rg removemember GeoFortKazarne Laura_Rocks

 

De server modereren

Het kan gebeuren dat er spelers joinen die zich niet aan de regels houden. Als Wethouder kun je gelukkig iemand warnen of muten. Lees altijd eerst het banbeleid voordat je iemand straft. Klik hier voor het banbeleid.

 

Warnen

Warns zijn waarschuwingen die in een spelers history (een soort strafblad) komen, als die een regel breekt. Warns zijn dus NIET hetzelfde als een verbale waarschuwing, die bij sommige straffen altijd eerst moet worden gegeven. Lees altijd eerst het banbeleid voordat je iemand warnt. Klik hier voor het banbeleid.

Het command werkt als volgt:

 • /warn <speler> <reden>
  • Bijvoorbeeld /warn TheRealLemon je mag niet schelden

WARNEN ZONDER REDEN OF ZONDER HET BANBELEID TE VOLGEN IS TEGEN DE REGELS

 

Tempmute

Met muten zorg je ervoor dat iemand niet meer kan chatten, wel kan de speler nog steeds commando’s gebruiken. Dit is vooral handig voor spelers op een verkeerde manier chatten door bijvoorbeeld reclame te maken voor andere servers dan GeoCraft of door CAPS te gebruiken. Lees altijd eerst het banbeleid voordat je iemand mute. Klik hier voor het banbeleid.

 

Als een speler volgens het banbeleid gemute moet worden kan dat als volgt:

 • /tempmute <speler> <aantal minuten/aantal uur> <reden>
  • Bijvoorbeeld /tempmute TheRealLemon 30m/1h Niet praten in capslock

 

MUTEN ZONDER REDEN OF ZONDER HET BANBELEID TE VOLGEN IS TEGEN DE REGELS

 

Meldingsplicht

Op GeoCraft ben je verplicht als wethouder regel brekers te straffen of te melden. Kun jij ze met jouw permissies/rank geschikt straffen volgens het banbeleid? Dan moet je dat direct doen. Kun je met jouw permissies/rank niet straffen of heb je een griever gevonden? Meld het bij een online CVDK; is er geen CVDK online? Meld het in de #helpdesk op discord.

 

Bij het niet melden van regel brekers kun je een demote krijgen.

 

Bekijk ook de YouTube video:

https://www.youtube.com/watch?v=ol4kN01NJjk