Projectleider handleiding

Je wilt een project starten, maar hoe doe je dat nou eigenlijk? Lees deze handleiding en je weet er alles over!

 

Project starten

Als eerste moet je je project aanmelden. Voordat je het aanmeldt, moet je alvast aan de volgende drie punten denken.

 

1 – Een claim aanmaken

Je project moet natuurlijk wel een claim hebben, deze claim kun je aanvragen bij een burgemeester met /hulp claim. Let op: deze claim is nog niet de uiteindelijke project claim. Het is een kleine claim op een belangrijke plek in je projectgebied. Zorg ervoor dat jij zelf als owner staat, dit kun je bekijken met /rg i.

 

2 – Een warp/spawn maken

Zorg ervoor dat er een /warp of /gc uitkomt bij de belangrijke info over je project, hier moet in ieder geval duidelijk staan hoe je kan solliciteren. Met /waarbenik kun je zien wat het adres van je huidige locatie is. Vraag een CVDK of Minister of het mogelijk is een warp voor je te maken of verplaatsen.

 

3 – Een manier om te solliciteren

Spelers die mee willen bouwen met jouw project moeten wel kunnen solliciteren. Je kunt spelers bijvoorbeeld laten solliciteren via een Google Forms bestand, de mail, boekjes in een sollicitatie kist of je website.\

 

4 – Een Discord account

Iedere projectleider moet een Discord account hebben en geverified zijn op de GeoCraft Discord server. DBNL doet de meeste communicatie via Discord en dus kan je geen project leiden zonder een account.

 

Als je aan al deze punten hebt voldaan hoef je je project alleen nog aan te melden, via een ticket naar de helpdesk (link HIER.)

Meld het volgende in je aanmelding (je kan dit kopiëren en plakken in je ticket):

 • Naam van je project
 • Je minecraft naam
 • Je discord naam
 • /gc of /warp naar je project
 • Naam van de regio (/rg i)
 • Minecraft namen van alle leden van je project
 • Beschrijving project
 • (optioneel) website van je project
 • Hoe spelers kunnen solliciteren voor je project
 • Een kaart van je projectgebied waarin de grenzen van de claim die jij wilt hebben (=projectgebied) duidelijk zijn aangegeven.

Mis je een van deze punten zal je project worden geweigerd.

Als je een ticket hebt ingestuurd krijg je binnen 2 weken antwoord. Als je alle vereiste informatie in je ticket hebt gezet, wordt je project bijna altijd aangenomen.

Elk project krijgt een project “kanaal” op discord. Dit is eigenlijk een forumpost. Hierin gebeurt alles wat met je project te maken heeft. Daarom moet je ook hier uitleggen hoe en waar je kan solliciteren voor je project.

 

Project onderhouden

Wanneer je je project hebt aangemeld, regel jij dat het project actief blijft. Dit doe je door je aan de volgende twee punten te houden.

 

1 – Sollicitaties behandelen

Als projectleider moet je regelmatig checken of er nieuwe sollicitaties zijn, je moet ze altijd binnen 2 weken beantwoorden. Je mag hiervoor bijvoorbeeld spelers vragen wat ze al eerder hebben gebouwd in Geocraft.

 

2 – De leden van je project

De leden in jouw project moeten natuurlijk wel actief bouwen, het is de bedoeling dat ze minstens een paar huizen, een stukje straat, of iets dergelijks in de tijd tussen de DBNL-controles bouwen. Bouwen ze te weinig? Dan kun jij ze hiervoor uit het project zetten, het is natuurlijk wel de bedoeling dat je de speler hiervoor een reden geeft. Verder moet je dat ook aangeven bij de DBNL via de helpdesk HIER.

 

Project Pagina

Projecten kunnen hun eigen project pagina krijgen op deze website! Een project pagina kan je aanvragen door een ticket te sturen naar de helpdesk met deze gegevens:

 • Een korte inleiding van je project en/of de plek in het echt.
 • 3 foto’s van je project op de server of in het echt, maar minstens 1 foto op de server.
 • De huidige bouwers van je project.
 • Alle projectleiders.
 • Manier van solliciteren.
 • Warp als deze niet hetzelfde is als de projectnaam.
 • (Indien van toepassing) een fasekaart met uitleg.

Mis je een van deze punten zal je project pagina worden geweigerd.

 

Wat doet de DBNL?

De DBNL zorgt voor de goedkeuring, controles en klachten van projecten. Hoe dit precies zit lees je in de volgende punten.

 

1 – Projecten goedkeuren

De DBNL keurt de projecten goed, wij zorgen er altijd voor dat de projecten in de DBNL spreadsheet komen te staan.

 

2 – Projecten controleren

Ieder kwartaal zullen de DBNL’s de projecten gaan controleren op inactiviteit. We kijken naar wat er het afgelopen kwartaal is gemaakt, wijzen punten toe volgens de grote tabel in ons beleid (te vinden op https://docs.google.com/document/d/1wkmX3eV5Ban9Lo7wV1JKyD4PL34MrqwkKxLVhwpGUnw/edit?usp=sharing) en bepalen de activiteit op basis hiervan.

 

3 – Klachten over projecten behandelen

Wanneer een speler een klacht heeft over een project en/of projectleider, behandelen wij deze.