DBNL, projecten en regels

GeoCraft projecten

 

In GeoCraft zijn er vele projecten, hiervoor zijn natuurlijk regels en handleidingen. 

 

In GeoCraft zijn drie DBNL’s. Dit zijn Ragratis, Lord_Dryalga en vumixe. Je kunt ze herkennen aan de roze DBNL tag achter hun ingame naam. Zij zorgen ervoor dat de projecten goedgekeurd en gecontroleerd worden en zich aan de regels houden.

 

In een project zijn projectleider(s) en projectbouwer(s). Een projectleider zorgt ervoor dat de project bouwers actief blijven. De project bouwers bouwen in het project en luisteren naar de aanwijzingen van de projectleider.

 

De handleiding voor de projectleider kun je HIER vinden en de handleiding voor de projectbouwer HIER.

 

Wanneer is iets een project? Wanneer een claim zo groot als een wijk of centrum is, valt dit onder een project. Je dient dit dan ook aan te melden als project. Te grote claims zijn namelijk niet toegestaan op GeoCraft. Het is van belang dat er zoveel mogelijk spelers kunnen mee bouwen. Met project claims kunnen we grote claims reguleren en controleren. 

 

Regels

  1. Een project mag nooit de sollicitaties sluiten, iedereen moet kunnen solliciteren.
  2. Een project dient een warp/gc te hebben met een spawn met info waar een manier om te solliciteren direct duidelijk is (niet verstopt).
  3. Een project mag een maximale grootte hebben van 1 wijk of het centrum. Wanneer dit stuk voltooid is mag het project verder uitgebreid worden.
  4. Als projectleider moet je altijd redenen geven als je een speler afkeurt voor je project, zodat die speler kan verbeteren en het later nog eens kans proberen.
  5. Wanneer een speler uit een project gaat of wanneer er een speler bij het project komt moet de projectleider dit doorgeven aan het DBNL-team met behulp van deze link.
  6. Een projectleider moet ervoor zorgen dat de bouwers actief bouwen.
  7. Wanneer een projectleider een speler uit een project zet, moet deze altijd een reden aan de speler geven en dit melden bij de DBNL via deze link.
  8. Als projectleider check je minstens iedere 2 weken of er nieuwe sollicitaties zijn voor je project. Als je als projectleider weet dat je meer dan 2 weken offline bent, zorg dan voor een 2de projectleider.
  9. Een project moet zich altijd aan de algemene GeoCraft regels houden, deze zijn hier te vinden.

 

Waarschuwings beleid

Ook te vinden op https://docs.google.com/spreadsheets/d/1tA81ZQRYg07EBP4vlF2uJ_21CgV5yF1tYwn4rGjBDUg/view

 

Efteling lijst

Er zijn projecten die vanwege speciale omstandigheden speciale uitzonderingen krijgen op de regels. De lijst is gemaakt nadat er werd opgemerkt dat projecten die eigenlijk al af zijn, maar nog wel up-to-date moeten worden gehouden, te weinig activiteit halen om de controle te doorstaan. De Efteling lijst staat onder het waarschuwingsbeleid (zie hierboven). Per project staat er welke uitzondering het krijgt en de rede hiervoor.

Denk jij dat jouw project in aanmerking zou moeten komen voor de Efteling lijst? Stuur een ticket naar de helpdesk (klik hier) en leg uit waarom jouw project een uitzondering verdient op 1 van de regels.

 

Merk jij dat in een project deze regels worden overtreden? Stuur hier een klacht in!

 

Overzicht van projecten en controles: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1tA81ZQRYg07EBP4vlF2uJ_21CgV5yF1tYwn4rGjBDUg/view