02 Burgemeester handleiding

Een burgemeester is in GeoCraft niet alleen burgemeester over zijn eigen stad of dorp, maar over heel Nederland in Minecraft. Dat wil ook zeggen dat jij zonder toestemming in heel Nederland mag gaan bouwen, let er wel op dat je niet zomaar in iemands claim gaat bouwen.  Als Burgemeester heb jij een voorbeeldfunctie en heb jij de taak om aan anderen te laten zien hoe we op GeoCraft met elkaar omgaan. Natuurlijk wil dat zeggen dat we elkaar netjes te woord staan, elkaar helpen en elkaar met respect benaderen. Zo kun je aan een geogast vertellen wat de regels zijn, maar ook hoe het commando /warp werkt en hoe ze met het commando /gc hun eigen huis kunnen vinden. Belangrijk is dat een geogast pas kan gaan bouwen als hij of zij zich heeft aangemeld en dus gepromoveerd is tot burger. Vertel aan een geogast dat hij zich kan aanmelden met het commando /aanmelden.

 

Percelen/claims

Met /hulp lijst krijg jij een overzicht van alle spelers die een perceel/claim willen. Als je iemand van die lijst gaat helpen doe je /hulp remove <naam van speler>.

Met /rg info kun je aan een burger vertellen of de grond die hij of zij wilt wel of niet al geclaimd is, handige informatie! Je ziet ook de region naam van de claim, die info heb je nodig als je een spelers wilt verwijderen of toevoegen aan een bestaande claim (zie hoe je dit moet doen in de wethouder handleiding).

Volg deze grafiek om te kijken of iemand op de gekozen plek mag bouwen:

 

 

Mag de speler hier bouwen? Dan gaan we naar de volgende stap.

 

Maak een selectie met WorldEdit ter grote van het gewenste gebouw (en omliggende tuin of grond). Dit kun je doen met //wand of //pos1 en //pos2, hiermee zet je de twee uiterste hoeken van een selectie.

Als je een selectie hebt gemaakt run je het commando /rg claim <regio naam> daarna kun je de speler als eigenaar toevoegen en jezelf verwijderen (zie hoe je dit moet doen in de wethouder handleiding).

 

Is de selectie die je hebt gemaakt niet groot genoeg? Maak dan een nieuwe selectie en gebruik het commando: /rg redefine <regio naam>.

 

Is dit allemaal te onduidelijk voor je? Maak een WorldEdit en WorldGuard training afspraak met een CVDK.

 

De server modereren

Het kan gebeuren dat er spelers joinen die zich niet aan de regels houden. Vanaf wethouder kun je gelukkig iemand kicken of muten hoe je dat doet zie je in de wethouder handleiding. Als burgemeester kun je ook iemand tempbannen. Lees altijd het banbeleid voordat je iemand straft. Klik hier voor het banbeleid.

 

Als een speler volgens het banbeleid een tempban moet krijgen doe je:

  • /tempban <speler> <aantal dagen bijvoorbeeld 7d> <reden>
    • Bijvoorbeeld /tempban TheRealLemon 3d Niet praten over politiek!

 

STRAFFEN ZONDER REDEN OF ZONDER HET BANBELEID TE VOLGEN IS TEGEN DE REGELS

 

LogBlock

Soms zijn er grievers op de server (iemand die iets expres kapot maakt). Als je wilt weten wie wat heeft gesloopt of iets heeft gebouwd wat tegen de regels is gebruik je /lb tool. Hiermee krijg je een houten houweel/pickaxe waarmee je op blokjes kunt klikken om te zien wie deze heeft geplaatst of gebroken. Met deze informatie kun jij weer verder gaan met wat je aan het doen was.

 

 

Meldingsplicht

Op GeoCraft ben je verplicht als wethouder regel brekers te straffen of te melden. Kun jij ze met jouw permissies/rank geschikt straffen volgens het banbeleid? Dan moet je dat direct doen. Kun je met jouw permissies/rank niet straffen of heb je een griever gevonden? Meld het bij een online CVDK; is er geen CVDK online? Meld het in de #staff_chat op Discord.

 

Bij het niet melden van regel brekers kun je een demote krijgen.

 

Bekijk ook de youtube video:

https://www.youtube.com/watch?v=5Nucf86vVlM