Op deze pagina staan alle regels van GeoCraft. Deze regels gelden op alle GeoCraft platformen (de servers, communicatie kanalen of evenementen).

 

Mededelingen

 • GeoCraft ministers hebben ten allen tijden het recht spelers te kicken, muten of bannen zonder daarvoor een reden te hebben.
 • De server regels kunnen ten alle tijden worden aangepast, spelers zullen hiervoor worden ingelicht via #announcements in de GeoCraft Discord server.

 

Regels

 1. Geen reclame maken behalve voor GeoCraft roleplay (rollenspel) bedrijven. Op Discord mag je status of afbeelding wel een advertentie zijn.
 2. Ongevraagde reclame via Discord DM/PM is tegen de regels van GeoCraft en Discord.
 3. Niet vloeken of schelden.
 4. Geen 18+ onderwerpen of illegale onderwerpen bespreken of vernoemen op bijvoorbeeld items.
 5. Griefen is verboden.
 6. Misbruik maken van je rang is verboden.
 7. Misbruik maken van bugs is verboden.
 8. Chatten in capslock is niet toegestaan behalve in roleplay chat of voor afkortingen
 9. Spammen is niet toegestaan (spam bevat: letterspam, zinnen opbreken in losse berichten, berichten herhalen en andere vormen van spam).
 10. Racisme, seksisme en andere vormen van discriminatie zijn verboden.
 11. Politieke discussies zijn verboden, behalve roleplay politiek op GeoCraft zelf.
 12. Lag machines maken of andere manieren om de server over te belasten zijn verboden.
 13. Bouwwerken die in Nederland niet bestaan mag je in GeoCraft NL niet bouwen, met uitzondering van bevestigde en begonnen bouwplannen.
 14. Staff geeft bij een straf altijd een reden op.
 15. Heksenjacht/witch hunting is verboden op GeoCraft, je mag dus niet alleen of met een groep achter een persoon of groep met andere mening aan gaan.
 16. Het gebruiken van Minecraft-namen die vergelijkbaar zijn met die van staff-leden is verboden als deze gebruikt worden om te immiteren of irriteren.
 17. Mag ik hier bouwen regels? KLIK HIER.
 18. Het gebruiken van modded of hacked clients/versies van Minecraft is verboden, met uitzondering van de toegestane mods lijst onder aan de pagina.
 19. Usernames/gebruikersnamen mogen de regels niet breken.
 20. Profielafbeeldingen mogen de regels niet breken.
 21. Statussen moeten zich aan de regels houden.
 22. Het is niet toegestaan spelers te chanteren of op te lichten op GeoCraft, bijvoorbeeld door het gebruik van Geo of je rang. Dit geld ook voor roleplay/rollenspel.
 23. QR codes delen op Discord is niet toegestaan.
 24. Pesten, uitdagen of irritant gedrag is verboden, zie kopje irritant gedrag.
 25. Complottheorieën, alternatieve “feiten”, en anti-wetenschap geneuzel is verboden op GeoCraft.

 

Pesten, uitdagen of irritant gedrag

Op GeoCraft is pesten, uitdagen of irritant gedrag verboden. Spelers die andere spelers pesten of uitdagen kunnen gepast gestraft worden. Voorbeelden van irritant gedrag zijn: onnodige teleporteren, projectielen spammen (sneeuw, arrows, eggs, etc), constant voor iemand lopen, onnodig veel chat verbeteren en vele andere dingen. Bij het straffen voor irritant gedrag zal het staff lid het gedrag benoemen in de kick/ban reden. Bijvoorbeeld: “Irritant gedrag (bowspam en tp’en)”.

 

Persoonsgegevens en eigendommen

 • Alle persoonsgegevens (aanmeld gegeven, naam, email, geboortejaar en ip adressen) van GeoCraft kun je inzien via het /avg commando in de server. Veranderingen of verwijdering van deze gegevens kan door een bericht te sturen naar de helpdesk van GeoCraft.
 • GeoCraft deelt persoonsgegevens nooit met derde partijen.
 • Geproduceerde/gepubliceerde content door GeoCraft, is en blijft eigendom van GeoCraft (teksten, websites, afbeeldingen, etc). Je mag deze pas gebruiken als je toestemming hebt van een Minister die bij Stichting GeoFort werkt.

 

Toegestane mods

 • Minimap mods
 • BetterFPS
 • Optifine
 • Bouw mods (die helpen met opbouwen, NIET afbreken, ALLEEN toegestaan in GeoCraft NL, Geo botten is tegen de regels)