Minecraft workshop

Minecraft workshops op GeoFort

Het volledige terrein van het GeoFort is tot in detail in kaart gebracht en nagebouwd in MineCraft. Bij het science center GeoFort kunnen kinderen tijdens een MineCraft workshop aan de hand van een luchtkaart van het GeoFort opzoek gaan naar een x en y code in het virtuele GeoFort in MineCraft: wij zien terug dat zowel ouders als kinderen een leuke en leerzame activiteit is.

Lees meer
Het vertalen van een 2D luchtkaart naar een 3D omgeving, kaart lezen en het gebruik maken van windrichtingen of coördinaten om je weg te vinden zijn vaardigheden die op de proef worden gesteld tijdens onze workshops. De gevonden x en y code geven weer een locatie op het echte GeoFort prijs: de virtuele wereld en de echte wereld lopen in elkaar over.

Minecraft Kinderfeestje op GeoFort

In de ochtend van 10:00 uur tot 12:00 uur kun je op het prachtige forteiland 2 uur lang tijdens het kinderfeestje aan de slag met leuke MineCraft activiteiten binnen en buiten! Eerst ga je in “Heel Nederland in MineCraft” opzoek naar codes die je nodig hebt om de cijfersloten gevestigd aan de “Enderchest” los maken en zo de kist te kraken.

Lees meer
Door middel van luchtkaarten, aanwijzingen op de weg in MineCraft en windrichtingen kun je in teams in verschillende steden in MineCraft de codes zoeken en vinden. Samenwerken, kaart lezen en navigeren vormen de sleutel tot succes! Met alle codes samen kun je de kist kraken en op zoek gaan naar de schatkist op het echte GeoFort. Na het serieuze werk is er tijd voor leuke en ontspannende MineCraftactiviteiten: zoek verstopte teamspelers in het nagebouwde GeoFort tijdens “Hide and Seek” en daag jezelf uit om  tijdens “Parcours” de lava te ontwijken en de weg uit het doolhof te vinden.