Het Community Team gebruikt Vikunja als administratief platform voor onder andere het CT-weekend en de maandelijkse activiteiten van een CVDK. Het DBNL-team controleert aan het begin van de maand via Vikunja of de geplande activiteiten van de CVDK’s voldoen aan de gestelde criteria. Aan het einde van de maand controleren ze of de activiteiten volledig en correct zijn uitgevoerd.
Wanneer jij je maandtaak niet goed en te laat invult, onvolledig afrondt, of niet voldoende actief online is, ontvangt je een strike. Bij het ontvangen van drie strikes wordt je gedemote. Je moet als CVDK ook minimaal 15 uur per maand actief online zijn.
Als je gedurende een maand niet lang genoeg online kan zijn of je maandtaak kan uitvoeren, kan je een vrije maand inzetten. Iedere CVDK heeft per kalenderjaar recht op één vrije maand en twee tien-uursmaanden. Tijdens een tien-uursmaand wordt van je verwacht dat je wel de volledige activiteit uitvoert, maar slechts minimaal 10 uur in plaats van minimaal 15 uur actief online bent.
Een ontvangen strike vervalt automatisch na drie maanden, zolang er in die periode geen extra strike is bijgekomen.
Het DBNL team is verantwoordelijk dat alle activiteiten eerlijk en rechtvaardig worden behandeld en houden daarmee in stand dat alle CVDK’s actief betrokken blijven bij de server. Naast het bovenstaande heeft het DBNL team ook de taak om de activiteit van bouwprojecten binnen de server te waarborgen.
Zorg ervoor dat je samen met je buddy minimaal één keer een openbare DBNL vergadering bijwoont in de introductie periode.
Een CVDK moet een activiteit op Vikunja noteren. Daarvoor moet de CVDK een Vikunja account aanmaken. Als de CVDK een account heeft word die uitgenodigd voor De GeoCraft Vikunja. In de volgende video word uitgelegd hoe de CVDK zijn activiteit toevoegt aan het Vikunja bord.
Na het bekijken van de video kan je nu zelf een kaart aanmaken in Vikunja. Zet in de beschrijving dat je het introductie traject volgt.
Als je bent CVDK word er verwacht dat je al een basis kennis heb van WorldEdit. Je kan je WorldEdit kennis altijd uitbreiden door Youtube tutorials te kijken maar dat is niet verplicht. Iets wat je wel moet weten is het gebruiken van de geotools en de NLloader.
Om makkelijk bomen te kunnen pasten is er in GeoCraft een speciale tool die je daarbij helpt. Het is eenvoudig om te gebruiken, als je bomen uit de schematic “bomenalles” wilt.
Dan doe je dit:
Maak een selectie van alle blokken die bomen moeten worden.
Type: /geotools paste (blok) -s -r -a
De -s staat voor schematic.
Dus wanneer de -s niet word toegevoegd word het gene wat dan in je clipbord staat gepasted. Zo kun je ook bomen pasten uit andere schematics dan bomenalles.
De -r staat voor rotatie dus als je -r word weggelaten behoud de boom/het voorwerp zijn rotatie zoals in de schematic.
Probeer samen met jou buddy eens een boom/voorwerpen uit een eigen schematic te pasten via Geotools.
De NLloader is een speciale tool om gebieden opnieuw in te laden. Met /nlloader settings kan je de instellingen van NLloader aanpassen.
Selecteer het gebied dat je opnieuw wil inladen en type: /nlloader load selection
Ga nu met jou buddy aan de slag en laad een gebouw wat nog niet is ingeladen in.
Als CVDK heb je ook meer toegang tot LogBlock. Als burgemeester gebruikte je al LB voor het checken van de logs van blokken. Doe /lb help en kijk er samen met je buddy naar. Die kan wellicht eventuele vragen hierover kan beantwoorden.
Maar als CVDK kan je ook rollbacken met LB, bijvoorbeeld een plek gegrieft is. Rollbacken doe je door eerst een cuboid selectie te maken. En dan het command: /lb rb sel since (tijd terug) te gebruiken. zorg ervoor dat je dit command met zorgvuldigheid uitvoert. Fouten kunnen ernstige gevolgen hebben voor de server.
Probeer samen met jou buddy een kleine rollback.
Dit was je eerste week als CVDK. Je kent nu enkele basisprincipes die elke CVDK moet kennen, maar er zijn nog meer dingen om te leren, zoals spy, region flags en het maken van hologrammen. Deze kun je ook in de handleiding vinden (link), maar voel je alsnog vrij om vragen te stellen. Vanaf week 2 ga je kijken naar welke teams er zijn. Elk team heeft een eigen chatkanaal in de Geocraft Discord. In dit kanaal kun je vragen wie de teamleider is en een afspraak met hen inplannen.
Klik hier om terug te gaan naar het hoofdartikel.