IP: play.minevillapardoes.nl

Alleen beschikbaar als je Villa Pardoes hebt bezocht.

MineVillaPardoes

De afgelopen maanden is Villa Pardoes nagebouwd in Minecraft. Het idee is afkomstig van Bas van der Reijden (12). Hij wil graag dat zieke en gezonde kinderen elkaar in een virtuele omgeving kunnen ontmoeten. Hier moeten ze met elkaar, zonder beperkingen, kunnen spelen, springen en vliegen!!

Lees meer

 

Villa Pardoes is een vakantieverblijf dat bestaat uit twaalf ruime vakantiewoningen, aan elkaar geschakeld rondom een grote centrale picknickplek. Het gebouw heeft de vorm van een Slak op een Bloem. Ernstig zieke kinderen kunnen er in een veilige en kleurrijke omgeving spelen. Samen met hun ouders, broertjes, zusjes, ouders, opa’s en oma’s die dromen van een onbezorgde week samen. Maar na een week is de vakantiepret voorbij! Bas kwam met het geweldige idee om je vakantievrienden te kunnen blijven ontmoeten in de digitale wereld.

 

Met dit idee kwam Bas terecht bij GeoFort. GeoFort is een educatieve attractie die in 2016 is uitgeroepen tot het beste kindermuseum van de wereld. Hier staat een grote Minecraft server, GeoCraft. In dit project bouwen duizenden kinderen aan heel Nederland in Minecraft.

 

Met een groepje ervaren bouwers uit de Geocraft community is Villa Pardoes zowel van binnen als van buiten nagebouwd. In deze gedetailleerde en magische omgeving is het straks mogelijk om zelf te bouwen, te chatten en mini games te spelen.

 

Voor zijn idee ‘MineVillaPardoes’ is Bas genomineerd voor een Young Innovation Award, een belangrijke onderscheiding die wordt uitgereikt tijdens de Young Impact Awards. Een heel bijzondere awardshow in de Ziggo Dome op 30 mei 2017, waarbij hij nota bene de jongst genomineerde deelnemer is! Degene met de meeste stemmen wint. Dus help Bas en stem op hem!

In MineVillaPardoes is er geen verschil tussen zieke en gezonde kinderen

Pers downloads

Download screenshots uit de MineVillaPardoes server. Screenshots in hogere kwaliteit zijn mogelijk, neem daarvoor contact met ons op via: minecraft@geofort.nl.

Hoe werkt Minecraft

Belangrijk om te weten als je op de MineVillaPardoes server wilt is dat je alleen toegelaten wordt als je ooit ook echt te gast bent geweest in de Villa. Via onderstaand contactformulier kan je je echte naam en Minecraft naam doorgeven zodat je toegevoegd kan worden.

Als je nog niet weet hoe Minecraft werkt staat er hieronder een korte uitleg, als dit niet voldoende is kan je op de Minecraft-Starters pagina van GeoCraft kijken of daar staat wat je nodig hebt. Heb je nog niet gevonden wat je wilt, dan kan je contact opnemen met de Helpdesk van GeoCraft.

Minecraft kopen

Om op MineVilla te kunnen spelen heb je een Pc Minecraft-Account nodig. Je kan MineVilla niet vanaf een andere console spelen, je hebt dus een computer met Windows, OS X of Linux nodig. Je kan Minecraft kopen op www.minecraft.net. MineVilla spelen vanaf een Tablet of Telefoon is dus niet mogelijk. MineVilla werkt ook niet met de Windows store Minecraft versie.

Stappen om op MineVilla te kunnen spelen:

  • Registreer en koop Minecraft op www.minecraft.net
  • Geef je nieuwe Minecraft naam door via het contact formulier onderaan deze pagina, zodra je bent toegevoegd kan je op de MineVilla server.
  • Download het programma Minecraft.
  • Start Minecraft en log in met je accountgegevens.
  • Kies voor “multiplayer”. – Klik op “Server Toevoegen”
  • Type de server naam, mag je zelf uitkiezen.
  • Type het serveradres, bij GeoCraft is dat: play.minevillapardoes.nl
  • Klik op “Gereed”
  • Klik op “Server Bezoeken”
  • Klaar, je kan nu op MineVilla spelen!

Chatten

Druk op <T>
Je krijgt nu onderin een “chatbalk” te zien, waarin je kunt typen met de andere minecrafters.

Bouwen

Je kan in de MineVilla server een plot krijgen. Als je eenmaal in de VillaPardoes server bent type je /plot auto in, je krijgt dan automatisch een plot toegewezen. Met /plot home kom je terug bij dat plot. Hieronder staat uitgelegd hoe je moet bouwen.

Bouwenmaterialen

Het leuke van Minecraft is dat je net als bij Lego heel veel kunt bouwen, maar bij Minecraft kan je ook heel diep graven en spannende tunnels maken onder de grond. In Minecraft kan je met heel veel verschillende materialen bouwen. Druk op [E] en verplaats het materiaal wat je wilt gebruiken naar jou bouwbalk onderin door te klikken met je linkermuisknop en ga aan de slag. Je activeert het bouwmateriaal door het cijfer in te toetsen. Richt op de plek met het kruisje waar je wilt bouwen en druk op de rechtermuisknop.

GeoCraft

Op de GeoCraft server van het Science center GeoFort staat heel Nederland in Minecraft, elke school, bibliotheek, politiebureau, brandweerkazerne en ook jouw huis staan op deze server. Ook de bomen, wegen en rivieren zijn ingeladen. Iedereen kan bouwen aan deze virtuele versie van Nederland, je kan via slimme commando’s jouw huis vinden. Lees hier meer over de commando’s.

Starten

De Villa Pardoes server werkt met Minecraft-Versie 1.8.8 We hebben een handleiding gemaakt waarin stap voor stap beschreven staat hoe je begint met MineVillaPardoes! Mocht je nog vragen hebben, dan kan je altijd terecht bij onze helpdesk!

 

Download de handleiding hier.

Contact

Ben je ooit bij Villa Pardoes te gast geweest? Alleen kinderen die een bezoek hebben gebracht aan Villa Pardoes kunnen toegang krijgen tot de MineVilla server. Heb je een vraag over Minecraft, MineVilla of GeoCraft, neem dan hier contact met ons op.