Economie in GeoCraft

Met het Economie systeem in GeoCraft is het mogelijk andere spelers geld te geven als hij bijvoorbeeld een huis voor jou bouwt. Je verdient ook geld door online te zijn en door blokjes te bouwen, hoe meer je bouwt op GeoCraft, hoe meer “Geo” je verdient. Het geld in GeoCraft noemen we Geo.

Commando's

/money Bekijk hoeveel Geo je nog hebt.

/money pay <speler> <hoeveelheid> Geef iemand Geo.

/jobs stats Bekijk welk level je bent.

/jobs browse Informatie over de beroepen die er zijn.

/jobs toggle actionbar Zet berichten over Geo (economie) aan of uit.

Commando's GeoCommissarissen van de Koning

/money <speler> Bekijk de hoeveelheid Geo van een speler.

/bonus wedstrijd <speler> Geef een speler 100 Geo bij het winnen van een wedstrijd (Koningszonen krijgen een notificatie bij gebruik van dit commando)

/bonus goed <speler> Geef een speler 10 Geo bij het doen van goed werk (Dit kan om de 30 minuten)

/bonus slecht <speler> Neem 10 Geo van een speler af bij het doen van slecht werk (Dit kan om de 30 minuten)

Regels
  • Een CvdK mag alleen een bonus geven als een speler een andere speler heeft geholpen, bijvoorbeeld met het aanmelden, vinden van zijn of haar huis en claimen.
  • Een CvdK mag geen geld afpakken als iemand niet een ander helpt als die zelf druk bezig is met bouwen of AFK staat.
  •  De wedstrijd bonus mag alleen gegeven worden bij het winnen van een wedstrijd en als een Koningszoon toestemming heeft gegeven dat dat de prijs van de wedstrijd is.
  • Geo mag niet voor echt geld aan elkaar doorverkocht worden.
  • Je mag iemand niet chanteren met Geo. Bijvoorbeeld iemand van een gezamenlijke claim halen en Geo vragen als hij er weer op wilt.

Geld

Het geld in GeoCraft heet Geo. Je kan Geo verdienen door goed werk te doen, bijvoorbeeld door andere spelers te helpen met inloggen. Een GeoCommissaris van de Koning kan jou dan 10 Geo geven. Als je juist geen goed werk doet, je bent bijvoorbeeld aan het schelden dan kan een GeoCommissaris van de Koning geld bij je weg halen. Door online te zijn krijg je ook geld. Je krijgt dan 3 Geo per 15 minuten.

Roleplay

Het is in GeoCraft toegestaan om “de wereld” na te spelen. Je mag dus je eigen bedrijfje oprichten, diensten verkopen enzovoorts… Je mag dus als jij bijvoorbeeld heel goed bent in het bouwen van auto’s, auto’s verkopen. Andere kunnen jou daarvoor dan geld geven. Je hoeft hier niet aan mee te doen.

Wedstrijden

Als je in GeoCraft mee doet aan een wedstrijd kan je ook Geo winnen! Vaak krijg je de rank [Winnaar] en 100 Geo!